влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Про транспортний засіб

 

Мені доводилося неодноразово стикалася з проблемою пільгового проїзду в міському транспорті нашого міста. Сьогодні, на жаль, дуже багато людей не знають, що у них є права на пільги та не вміють їх захищати. Тому спробую вам розповісти, які у вас є пільгові права.

Транспортний засіб, незалежно від форми власності, в тому числі і приватне — підкоряється загальним законам на міських маршрутах. Власники приватних автобусів отримують право працювати на міських маршрутах тільки на умовах отримання ліцензії і через участь в конкурсі на умовах безумовного дотримання законодавства, в тому числі і пільгового провезення громадян.
Безкоштовно мають право користуватися всіма видами міського транспорту, в тому числі і автобусів, що працюють в режимі «маршрутного таксі» (крім легкового таксі) наступні категорії громадян:
1. Ветерани праці та громадяни похилого віку
Закон України № 3721-XII від 16 грудня 1993 року «Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні» (ч.12, Ст.7).
Громадянами похилого віку є жінки старше 55 років і чоловіки старші 60 років.
Ветеранами праці є чоловіки, які мають загальний стаж роботи від 40 років і жінки від 35 років.
За списком № 1 — пішли на пенсію підземні робітники і з особливо небезпечними умовами праці ветеранами вважаються чоловіки від 30 років стажу і жінки від 25 років. А за списком № 2 — чоловіки від 35 років, а жінки від 30 років.
Пільга в межах області, де проживають.
2. Ветерани військової служби, ветерани органів внутрішніх справ та інших прирівняних до них служб.
Закон України № 203/98-ВР від 24 березня 1998года «Про ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, деяких інших осіб та їх соціальний захист» (ч.11, Ст.6).
Пільга по всій Україні.
3. Діти війни
Закон України № 2195-IV від 18 листопада 2004 року «Про соціальний захист дітей війни».

Хто не дотримається закону — позбавляється ліцензії і маршруту. Не лайтеся з водіями! Покажіть своє посвідчення і в разі того, якщо вас образять або скривдять запишіть державний номер перевізника, звертайтеся в міліцію, управління транспорту, прокуратуру.
Також згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 05.04.1999, студенти вищих навчальних закладів і учні професійно-технічних навчальних закладів мають право на 50% знижку на проїзд у міському транспорті, не залежно від форм власності.
Вмійте користуватися і захищати свої права.
Кристина Гунько, заступник лідера «Рух громадської непокори Спартак»

 

Вы можете оставить комментарий, или Трекбэк с вашего сайта.

Оставить комментарий