влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

«Я прихильник того, щоб нам запропонували вудочку, а не рибу»

Вимушені переселенці розповіли, з якими проблеми стикаються найчастіше і напрацювали варіанти їх вирішення

У Вінниці три дні вимушені переселенці обговорювали проблеми, з якими стикнулися після переїзду до інших областей. Найпоширенішими залишаються оренда житла і  пошук роботи.
У рамках круглого столу — «Молодь з числа ВПО: допомогти собі та іншим у пошуку рішень нагальних проблем» вимушені переселенці розповіли, як бачать вирішення власних проблем. Зокрема, пропонували налагодити співпрацю із місцевою владою і громадою, аби передали їм старе та занедбане житло. Житло, кажуть, готові ремонтувати самостійно. Окрім того, пропонують покращити якість обслуговування у центрах зайнятості. Круглий стіл проведено у рамках проекту громадської організації «Молодіжна Альтернатива» та Представництва Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні.
- Для деяких студентів є проблемою знімати житло, тому ми пропонуємо надавати знижку на житло а також першочерговість на поселення в гуртожитках. Орендувати квартиру за 2000 грн, при стипендії 700 грн. це неможливо, — каже одна із учасниць круглого столу Мирослава Дворніцька. — Також ми пропонуємо створити дитячі ясла при вищих навчальних закладах. Це дасть нові робочі місця, а студенти зможуть у перерві між парами приходити і гратися зі своїми дітками.
Інша учасниця круглого столу, в.о. завідувача кафедри журналістики Донецького національного університету Олена Тараненко зазначила, що за цей рік довелося пройти через багато проблем. Проте є готовність працювати і рухатися вперед.
- Ми маємо себе пропонувати не як біженці чи жебраки, а як люди, які готові працювати – ресур, який можна використовувати. Я не прихильник того, щоб ми постійно просили, чекали якоїсь допомоги. Я прихильник того, щоб нам була запропонована вудочка, а не риба, — зазначила Олена Тараненко.
Усі напрацьовані ідеї учасників круглого столу Співголова Коаліції з протидії дискримінації в Україні Світлана Дубина пообіцяла допомогти оформити у рекомендації і передати у відповідні органи влади. 

Інна Мартонікова

Вы можете оставить комментарий, или Трекбэк с вашего сайта.

Оставить комментарий