влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Вступають в дію спеціальні заходи щодо імпорту в Україну нових автомобілів

Нові ставки мита будуть застосовуватись до автомобілів, що імпортуються на митну територію України.

Відповідне рішення № СП-275/2012/4423-08 від 28.04.2012р. прийнято Міжвідомчою комісією з міжнародної торгівлі та опубліковане 14 березня 2013 року в газеті «Урядовий кур’єр» (№ 48).

 

- З 13 квітня в Україні діятимуть додаткові ставки мита до імпортних легкових автомобілів, — розповідає старший інспектор митного поста «Дніпропетровськ – транспортний» Дмитро Асляєв.

Спеціальні заходи, незалежно від країни походження та експорту застосовуються до нових легкових автомобілів терміном на три роки щодо імпорту в Україну товару, що мають такий опис:

автомобілі легкові та інші моторні транспортні засоби, призначені переважно для перевезення людей (категорія М1 – транспортні засоби, що мають не менш ніж 4 колеса, які використовуються для перевезення пасажирів та мають не більше 8 місць для сидіння, крім сидіння водія); з двигуном внутрішнього згоряння, з іскровим запалюванням та з кривошипно-шатунним механізмом, з робочим об’ємом циліндрів двигуна понад 1000 куб. см, але не більше як 2200 куб. см;  нові (бензинові), які класифікуються згідно з УКТЗЕД за кодами 8703221000 та 8703231910.

Спеціальні заходи застосовуються шляхом запровадження спеціального мита, що залежить від об’єму циліндрів двигуна:

  • понад 1000 куб. см, але не більш як 1500 куб. см у розмірі 6,46% до існуючої ставки ввізного мита у розмірі  10%;
  • понад 1500 куб. см, але не більш як 2200 куб. см у розмірі 12,95% до існуючої ставки ввізного мита у розмірі  10%.

Подорожчання автомобілів на внутрішньому ринку після введення спеціальних заходів становитиме 8%  та 15,6%  відповідно.

Нові ставки мита не застосовуються до автомобілів, ввезених з таких країн — членів СОТ, як Ангола, Бангладеш, Бенін, Буркіна-Фасо, Бурунді, Камбоджа, Центральноафриканська Республіка, Чад, Конго, Джибуті, Гамбія, Гвінея, Гвінея-Бісау, Гаїті, Лесото, Мадагаскар, Малаві, Малі, Мавританія, Мозамбік, М’янма, Непал, Нігер, Руанда, Сенегал, Сьєрра-Леоне, Соломонові Острови, Танзанія, Того, Уганда, Замбія).

Вы можете оставить комментарий, или Трекбэк с вашего сайта.

Оставить комментарий