влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

В українському прокаті стартував фільм «Екс»

У столичному кінотеатрі «Сінема СІТІ» відбулась прем’єра кримінального бойовика «Екс» від режисера Сергія Лисенка https://youtu.be/Djwe6u4T6SE. Фільм знято за підтримки Державної агенції з питань кіно та Міністерства культури України.

 »Сьогоднішня прем’єра співпала з Днем Соборності та Свободи України. І це дуже символічно, бо і герої нашого фільму – це молоді хлопці, які боролись за Батьківщину. Та й актуальність такої історії сьогодні не можна заперечити», — сказав, представляючи фільм, режисер Сергій Лисенко.

Події стрічки «Екс» відбуваються у 1932 році на Галичині. Четверо українських підпільників УВО (української військової організації) на прізвиська Чорний, Зюк, Явір та Терен планують пограбування для потреб опору. Але все йде не за планом, і ретельно розроблена операція перетворюється на криваву бійню. Сценарій засновано на реальних подіях (йдеться про пограбування пошти у містечку Городок (тоді Грудек Ягелонські) 1932 року. На сленгу, яким користувалися тогочасні революціонери, екс – це експропріація, найефективніший спосіб фінансування активістів. Сценарій до фільму написав Ярослав Яриш. Свою роботу він подав на літературний конкурс «Коронація слова», де її помітив один з членів журі режисер Сергій Лисенко. Разом вони знайшли продюсера і подали проект на розгляд Держкіно. Таким чином отримали майже 13 млн грн. з державного бюджету на виробництво стрічки. Знімали у Львові, Києві та на Київщині. Підбираючи акторів, перевагу віддавали талановитый молоді з тих регіонів, де відбувалися показані у фільмі події.

У головних ролях знялись молоді українські актори Орест Пастух, Віталій Гордієнко, Ліза Бакуліна, Василь Колісник, Роман Кривдик, Анатоль Фон-Філандра, Аліна Коваленко та інші. Оператор фільму «Екс» — Сергій Михальчук, володар нагороди Берлінського кінофестивалю.

 

Вы можете оставить комментарий, или Трекбэк с вашего сайта.

Оставить комментарий