влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

В Луганську обговорили переваги курсу європейської інтеграції України

30 квітня в м. Луганськ в конференц-залі ТЦ «Кристал» відбувся круглий стіл на тему «Євронаступ Луганщини: переваги євроінтеграційного курсу для України». Організаторами заходу виступили громадська організація “Центр інноваційної співпраці студентів” та ЛОМГО “Європейська Молодь України”. В рамках круглого столу були обговорені питання щодо переваг та можливих недоліків курсу європейської інтеграції, виконання Україною вимог Євросоюзу, необхідних для підписання Договору про Асоціацію, реформування політичної, економічної та правової сфер України на шляху євроінтеграції.

У заході взяли участь представники громадських організацій «Чайка», «Айсек», «Європейська Молодь України» ГО «Донбас», «ФЄРУМ», «Інститут адвокассі Луганщини», а також молодіжні організації політичних партій «Батьківщина молода» та Радикальної Партії Олега Ляшка.

Учасники заходу обговорили комплекс проблемних питань, яких необхідно вирішити Україні для того, щоб підписати Договір про Асоціацію з ЄС на саміті Східного партнерства в листопаді у Вільнюсі. Ключовими проблемами на цьому шляху виступає наявність високого  рівня корупції, вибіркове правосуддя, свавілля правоохоронних органів, відсутність системних реформ на шляху демократизації.

Під час заходу виникла гостра дискусія між прихильниками євразійського курсу інтеграції України, на думку яких, Митний союз має більше економічних переваг у порівнянні з Євросоюзом для України.

Відповідаючи на це питання організатор заходу Олександр Никоноров зазначив: «Необхідно порівняти ключові показники країн ЄС та Митного союзу. Населення країн Європейського Союзу складає 503 млн. чол., країн Митного союзу – 170 млн. чол. Кількість країн, що входять в Європейський Союз, – 27 (з липня 2013 р. – 28), Митного союзу – 3. ВВП країн ЄС – 16,4 трлн. $, МС – 2,3 трлн. $. Імпорт країн ЄС – 2, 4 трлн. $, МС – 0, 4 трлн. $. Середня зарплата в країнах Євросоюзу – 2,9 тис. $ в місяць, МС – 0, 8 тис. $ в місяць. Середня тривалість життя в країнах Європейського Союзу – 76 років, в країнах Митного  союзу – 67 років. Політичний режим країн ЄС – демократичний, країн МС – авторитарний. Виходячи  з цих показників, наочно можна визначити, який вектор вигідніший для України в контексті формування зовнішньої політики».

Нагадаємо, у найбільших містах України – Запоріжжі, Харкові, Донецьку, Луганську, Чернігові, Хмельницькому, Сумах, Одесі та Тернополі стартує кампанія «Євронаступ». В ході кампанії, ініційованої фондом Сергія Бондарчука «Нові традиції», буде проведено ряд заходів, які сприятимуть процесам євроінтеграції Україні та виконанню так званого «списку Філе». Зокрема, щодо виявлення й подолання корупції та непрозорості в діяльності органів державної влади, виконання плану лібералізації візового режиму, підвищення обізнаності громадян в діяльності ЄС, участі та впливу громадянського суспільства на виконання владою вимог щодо вступу до ЄС.

Вы можете оставить комментарий, или Трекбэк с вашего сайта.

Оставить комментарий