влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Студенти Украiни: «Табачника на нари, тоді ми підем на пари»

25 грудня 2012 року Киiвськi студенти провели пікетування Кабінету міністрів України та Адміністрації Президента з вимогою відставки новопризначеного міністра освіти, одіозного українофоба Д. Табачніка. Аналогічні акції свободівці провели біля облдержадміністрацій у Черкасах, Чернівцях та Дніпропетровську.

Студенти тримали в руках плакати з написами «Табачнік! Руки геть від української мови та історії!», «Студенти – за якісну освіту без Табачніка!», «Табачнік – українофоб, корупціонер та кремлівський блазень» та інші.

Близько сотні студентів-свободівців прийшли до Кабміну вимагати відставки новопризначеного міністра освіти і науки, молоді та спорту одіозного українофоба Табачніка. Від Кабінету міністрів учасники акції рушили до Адміністрації Президента, щоб передати свої вимоги. Дорогою студенти скандували: «Банду – Геть», «Табачніка у відставку!», «Побачите Табачніка – дайте йому підсрачника!», «Табачника на нари – тоді підем на пари!», «Геть московських холуїв!».

Підійти протестувальникам до Адміністрації не дали правоохоронці. Підхід був перекритий двома рядами залізного паркану за якими стояли працівники міліції та спецпідрозділу «Беркут».

Студент Киево-Могилянськоi Академii Руслан Андрійко повідомив, що сьогодні прем’єр-міністр України Микола Азаров за підписом Президента Віктора Януковича призначив на черговий термін українофоба, «дешевого клоуна» та «казнокрада» Д. Табачніка. Свободівець наголосив, що молодь не терпітиме такої наруги вдруге та вимагає відставки цієї одіозної особи: «Наше завдання – проводи постійні акції протесту проти Табачніка, коли він їхатиме з офіційним візитом в інше місто або університет.

Табачнік заплямував свою репутацію окрім українофобії постійними корупційними скандалами та розкраданням державного майна. За його керівництва було закрито сотні шкіл, а підручники друкувались за космічні гроші. Навіть його однопартійці називають його клоуном. Однак цю людину було вдруге поспіль призначено міністром освіти в уряді Азарова.

За ініціативи фракції ВО «Свобода» у Верховній Раді буде створена слідча комісія з розслідування корупційних дій Табачніка, коли той перебував на посаді міністра освіти. Тому ми вимагаємо на час перевірки фінансової діяльності Табачніка за попередньої каденції відсторонити міністра від виконання обов’язків. А за результатами розслідування – звільнити його з посади»

Також з промовами виступили керівники Студсвободи з різних вишів.

В кінці акції Руслан Андрійко спробував занести звернення студентів, однак працівники міліції не дозволили йому пройти, в той час як пересічні громадяни могли вільно ходити біля Адміністрації. Однак за деякий час звернення було передано представнику Президента, який вийшов до учасників мітингу.

У зверненні на адресу Януковича студенти висловили чому Дмитро Табачник не є гідною кандидатурою на посаду міністра освіти: «Табачник заплямований у багатьох скандалах: це провал вступних кампаній, викрадення музейних документів, закупівля підручників за космічними цінами, масове закриття сільських шкіл, махрова українофобія, нищення української освіти, багаторазове перебріхування історії на тлі розбудови «руского міра» та багато інших підлих речей».

Студенти запевнили, що зроблять усе можливе, щоб проти міністра-українофоба були порушенні кримінальні справи, та він відповів за усі злодіяння, що вчинив на шкоду українській історії та науці.

Студентів також прийшли підтримати народні депутати від ВО «Свобода» Андрій Іллєнко, Юрій Михальчишин та Едуард Леонов.

Едуард Леонов повідомив, що на останній сесії ВРУ в 2012 році, «дякуючи» тушкам та «незалежним» самовисуванцям, Партія регіонів зняла депутатські повноваження з Табачніка і він знову став міністром.

Також сьогодні у Дніпропетровську ВО «Свобода» провела акцію на знак протесту проти призначення Дмитра Табачника міністром освіти і науки, молоді та спорту

До свободівців приєдналися студенти. Загалом в акції взяли участь близько 50 осіб. На думку протестувальників, Табачник для посади міністра не годиться, бо він українофоб. Також вони вважають його винним у низькій якості української освіти.

Акцію планували провести на пішохідній зоні у центрі міста, яка розташована між будівлею облдержадміністрації і міськрадою, де вже поставили святкову новорічну ялинку.

Однак їм довелося проводити акцію поруч. Бо раптом терміново знадобилось повісити на дерево зірку. Задля цього пішохідну зону перекрили, обв’язали стрічкою. Причому по периметру, поруч зі стрічкою, поставили правоохоронців. Їх було більше, ніж протестувальників.

Тим не менш, акцію вдалося провести. Протестувальники підвісили портрет Табачника на вудочці і почали кидати у нього сніжки.

Те саме пропонували зробити і перехожим. Тим, хто тричі влучав в обличчя міністру, давали шоколадного Діда Мороза. Потім портрет міністра прилаштували до держака і такою «лопатою» почистили сніг. Гаслом акції було «Табачника на нари, тоді підем на пари».

Як ми й чекали — усi студенти проти Табачника й бiльш за усе нанавидять його майже усi — починаючi з вчителiв. закiнчуючи студентами. Так що закликаю усiх користуватися гаслом: «Табачника на нари, тоді ми підем на пари» тому що бiльше нiяк не зможемо дiяти бiльше проти цiеi влади!

Головний редактор Перевальського IнфоПорталу О.Ткаченко

 

Вы можете оставить комментарий, или Трекбэк с вашего сайта.

Оставить комментарий