влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Протест гірників як етап відновлення громадського суспільства в Україні

10 січня 2013 року о 7.00. в Свєрдловську Луганської області представники Незалежної Профспілки Гірників на чолі з Констянтином Ільченком зайшли до кабінеут директора копальні «Червоний партизан» і майже добу утримували облогу , вимагаючи від власника ДТЕК Р. Ахметова та Голови Луганської ОДА В. Пристюка зустрічі, гарантій збереження робочих місць гірників та право діяльність НПГС. Після розповсюдження інформації виказали підтримку діям гірників представники профспілок , та Громадських організацій по всій Україні. В результаті обговорення ситуації між Констянтином Ільченком — Головою НПГС , Сергім Коваленком — Головою Г.О. «Луганці» , та Ігорем Запрудським — Головою Асоціації підприємців було прийняте сумісне рішення про проведення мітингу 11 січня об 12.00. біля приміщення управління копальні , де були заблоковані гірники. Але вночи відбулося два штурма приміщення , де знаходилися гірники невідомими чоловіками в чорному одязі. В результаті після перемов, була прийнята пропозиція про проведення зустрічі на 7.00. між Головою Луганської ОДА В.  Пристюком та Констянтином Ільченком . Яка і відбулася, де було прийняте рішення про створення робочої групи по вивченню ситуації, яка склалася на виробничому об’єднанні «Свердловантрацит».
Тому було прийняте сумісне рішення про відміну громадської акції протесту на підтримку гірників біля офісу копальні «Червоний партизан». Але співпраця між неполітичними організаціями буде продовжена.
Луганська громада за останні два роки показала приклад всій Україні, захистивши україномовні школи від закриття в Лисичанську та Красному Лучі, захистивши родину підприємця Ткаченка в місті Кировськ від тиску влади, працівникам Лисичанської ТЕЦ допомогли отримати борг по зарплатні в розмірі 2.5 млн. гривень ( нажаль знову існує борг у розмірі 1 млн. гривен ) , захистили громаду селища Атаманівка від порушень під час розробки терикону (але зараз ця проблема знову відновилася- після виборів).
Тому Ми маємо право сказати про відродження громадського суспільства в Україні. В політиці Ми спостерігаємо процес протилежний. За останні 12 років якісний склад Верховної Ради України, обласних рад, обласних та районних адміністрацій — змінився в гіршу сторону. Довіра громади з кожним днем до політиків падає. Це показали вибори до Верховної Ради України коли голосували не за кандидата чи партію , а проти чи наперекор, партії та кандидату. Політичні партії в Україні перетворилися на іграшки в руках фінансово-промислових груп. Явка на виборах була нижче 50 відсотків. Але ця Рада продовжує традицію імітації боротьби. Це показали вибори спікера та Премьєр-міністра.
Схожа вистава відбулася сьогодні біля офісу ДТЕК, коли група «ряжених молодиків» змогла зайти до приміщення , яке свого часу не зміг взяти штурмом Луценко на БМП. Ця акція діє не на користь переговорчому процесу . Ми представники громади обурені спробою політиків перетворення розбудови громадського суспільства на політичний плакатний самопіар. Кожен крок повинен бути зваженим, громадянське суспільство в Україні тільки набирає ходу.
З’являється питання, а «чи потрібні нам такі партії та така політична система ? » Відповідь на це питання Ми отримаємо найближчим часом.

Сергій Коваленко

Вы можете оставить комментарий, или Трекбэк с вашего сайта.

Оставить комментарий