влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Представники «ОК» у Луганську зустрілися з депутатами Європарламенту

19 листопада активісти Громадської ініціативи «Оновлення країни» взяли участь у круглому столі на тему: «Східне партнерство — нові можливості для України під час головування Польщі в ЄС».

Захід був організований ВМЛО «Європейська Молодь України» та проходив за підтримки Посольства Республіки Польша в Україні за участю гостей: Депутата Європейського Парламенту від Польщі Павела Залевскі, Генерального Консулу Республіки Польща в Харкові Яна Граната та першого секретаря Посольства Республіки Польша в Києві Богуслава Гертруда.

Під час семінару розглядались питання, що стосувалися програми «Східного партнерства»: розвитку регіонів, міграції, візових питань та оцінки стану реалізації програми в Україні.

На питання координатора Громадської ініціативи «Оновлення країни» у Луганську Никонорова Олександра: «Наскільки Україна, в умовах формування нового геополітичного гравця — Євразійського союзу, може сподіватись на гідну підтримку збоку Європейського Союзу та запобігти проявам реставрації так званого СРСР-2?»

Депутат Європейського Парламенту Павел Залевскі відповів наступне: «Зовнішньополітичний курс — це, перш за все, вибір українського народу та політичної еліти, яку він обирає».

«Не можна говорити про те, що Євразійський Союз дійсно є реальним потужним центром впливу, проте, цього також не варто відкидати», —  сказав Залевскі.

Європарламентар також додав, що загрози реставрації СРСР дійсно існують, проте, на відміну від РФ, Білорусі та Казахстану в Україні не побудований відповідний авторитарний режим та економічні стандарти.

«Перед Україною відкритий вибір: або повернення у авторитарне минуле або демократія та європейські цінності – це має вирішити ваш народ», — резюмував  Залевскі.

Вы можете оставить комментарий, или Трекбэк с вашего сайта.

Оставить комментарий