влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Поки Президент говорить про співпрацю з громадянським суспільством його підлеглі погрожують активістам розправою

Вчора на програмі «РесПубліка з Анною Безулик» зайшла мова про безпеку, честь і гідність людини. В цьому контексті Мирослав Попович зауважив, що в Конституції Німеччини стаття про людську гідність йде першою. У відповідь йому радник президента Марина Ставнійчук відповіла, що така стаття є і у нас, хоча й під третім номером. Втім, слова словами, а на ділах – наші доблесні кривоохоронці на таку дрібницю як Конституція, звісно ж, уваги не звертають.

Показовий приклад з одним із активістів руху ЧЕСНО на Луганщині. Хлопець мужній – спокійно і буденно розповідав нам в офісі як йому погрожували розправою. В будь-якій нормальній країні подібна ситуація викликала б шок і серйозний скандал з важкими наслідками для багатьох посадовців. У нас же справа скоріше за все буде тихо похована десь на рівні луганської прокуратури. І добре ще якщо самого постраждалого не зроблять винуватим – в Україні це модно.

Президент неодноразово публічно закликав повідомляти йому про факти порушення свобод громадян. Те, що ми чуємо на відео, – саме такий страшний факт. Але насправді жахливо те – що таких справ по всій країні сотні. На жаль, рух ЧЕСНО фізично не може відстежувати усі факти переслідування громадських активістів, але ми точно в змозі та неодмінно будемо виносити на загал факти порушень прав та свобод, а інколи навіть відверті погрози активістам, з якими ми спілкуємося щодня.

Вы можете оставить комментарий, или Трекбэк с вашего сайта.

Оставить комментарий