влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

ПАРТІЯ УДАР ОПРИЛЮДНИЛА СПИСОК КАНДИДАТІВ НА ВИМОГУ РУХУ ЧЕСНО

 

 

16 липня, Київ –  Партія УДАР передала список претендентів у кандидати по мажоритарним округам для проведення громадського аудиту активістами руху ЧЕСНО. Відповідна умова завчасного розкриття списків зазначена в угоді про співпрацю громадянського руху та політичної партії, що була підписана 3 травня.

За словами лідера партії «УДАР» Віталія Кличка, «претенденти стануть кандидатами, якщо відповідатимуть критеріям доброчесності. Важливо, щоби люди, які йдуть у політику, виправдали довіру. Тому ми запроваджуємо принцип відповідальності і контролю», — зазначив політик під час прес-конференції 13 липня.

Учасники руху ЧЕСНО вітають ініціативу партії «УДАР» та розпочинають аналіз претендентів у кандидати по мажоритарним округам. «Готовність врахувати думку громадськості при визначенні кандидатів-мажоритарників – це перший крок назустріч виборцям. У той самий час ми очікуємо на другий крок – завчасне розкриття партійного списку «УДАРу» – адже саме у прохідній частині списків, як правило, «ховаються» сумнівні кандидати», — прокоментувала учасниця руху ЧЕСНО Світлана Заліщук.

Партія «УДАР» — це друга політична сила, яка оприлюднила імена претендентів на участь у парламентських виборах. Рух ЧЕСНО вже веде аналіз перших 52 кандидатів від Об’єднаної опозиції, оприлюднених на вимогу громадськості.

Результати аналізу кандидатів від усіх політичних сил будуть поступово розміщуватися на сайті www.chesno.org  включно до жовтня.

 

Додатково:

  • Громадянський рух ЧЕСНО започатковано групою зацікавлених активістів спільно з представниками партнерства «Новий Громадянин» у жовтні 2011 року.  Мета Руху — активізувати суспільство, щоб очистити майбутній парламент від недостойних депутатів.
  • Учасники Руху розробили для кандидатів громадські шість «критеріїв доброчесності» та публічно закликали всі політичні сили визнати критерії та керуватися ними під час формування партійних списків:

1.       Відсутність фактів порушень прав і свобод людини;

2.       Відповідність задекларованих доходів та майна способу життя;

3.       Незмінність політичної позиції відповідно до волевиявлення виборців;

4.       Особисте голосування в парламенті;

5.       Непричетність до корупційних дій;

6.       Участь у засіданнях парламенту та роботі комітетів.

 

Угоди про співпрацю з рухом ЧЕСНО підписали лідери двох політичних сил – Віталій Кличко, партія «УДАР» та Анатолій Гриценко, партія «Громадянська позиція». Голова СПУ Петро Устенко пообіцяв детально вивчити угоду про співпрацю з рухом. Об’єднана опозиція взяла зобов’язання перед рухом ЧЕСНО, які було враховано в їх декларації про чесні та прозорі вибори. Після детального розгляду документу, Партія Регіонів відмовилася підписувати угоду про співпрацю з рухом ЧЕСНО

Вы можете оставить комментарий, или Трекбэк с вашего сайта.

Оставить комментарий