влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

ПАРТІЯ РЕГІОНІВ У ЛУГАНСЬКУ НЕ ПОГОДЖУЄТЬСЯ З КРИТЕРІЯМИ ЧЕСНО

19 червня, Луганськ - Луганська обласна організація Партії регіонів відмовилася підписати угоду про співпрацю з рухом ЧЕСНО, оскільки не погоджується з вимогами руху до кандидатів.

 

Про це заявив під час вчорашніх переговорів з луганськими активістами ЧЕСНО В’ячеслав  Літвінов, керівник апарату та заступник голови Луганської ОО Партії регіонів. При цmому Літвінову не до вподоби не лише критерії доброчесності кандидатів, але й символіка руху (часник), а гасло «Фільтруй Раду!» він назвав некоректним. З рекомендацією «не підписувати жодних угод» регіонал погодився передати документ на розгляд голові луганського осередку партії – Олександру Єфремову.

 

Нагадаємо, на національному рівні Партія регіонів ще не дала остаточної відповіді щодо критеріїв доброчесності, які громадськість висуває до кандидатів у народні депутати України. У травні на зустрічі із учасниками руху ЧЕСНО заступник голови Партії регіонів Сергій Тігіпко пообіцяв «детальніше розглянути угоду про співпрацю з рухом», проте жодних конкретних результатів розгляду угоди немає. 

 

 

Додатково:

·         Громадянський рух ЧЕСНО започатковано групою зацікавлених активістів спільно з представниками партнерства «Новий Громадянин» у жовтні 2011 року.  Мета Руху — активізувати суспільство, щоб очистити майбутній парламент від недостойних депутатів.

·         Учасники Руху розробили для кандидатів громадські шість «критеріїв доброчесності» та публічно закликали всі політичні сили визнати критерії та керуватися ними під час формування партійних списків.

·         Ініціаторами руху ЧЕСНО є 12 громадських організацій:  Інтерньюз-Україна, Центр UA, Інститут масової інформації, Комітет виборців України, Центр політичних студій та аналітики, Інститут медіа права, Фонд «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва, Фундація «Суспільність», Антирейдерський союз України, Всеукраїнська профспілка «Народна солідарність», ГО «Українська справа», Холодноярська ініціатива.

·         Наразі в усіх регіонах України (включно з м. Севастополь) сформовано 28 майданчиків Руху, до регіональних координаційних рад увійшли більш ніж 300 активістів з близька 150 громадських організацій.

·         У березні учасники руху ЧЕСНО спільно з журналістами, експертами та громадянами розпочали громадський аудит нинішнього складу парламенту.

·         Після оприлюднення результатів перевірки чинних депутатів активісти руху здійснять аналогічний аналіз на відповідність критеріям доброчесності кандидатів, які балотуватимуться.

·         Рух не підтримує жодного політика чи політичну силу, його представники не будуть балотуватися до Верховної Ради України.

Вы можете оставить комментарий, или Трекбэк с вашего сайта.

Оставить комментарий