влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Масштабна екранізація фільму «Спокуса» Пола Верховена

28 жовтня в український прокат на екрани виходить провокаційний фільм «Спокуса/Benedetta» від Пола Верховена.
28 жовтня в українському прокаті — гучна прем’єра Каннського фестивалю, показ якої заборонили в деяких країнах, та бойкотували католики у Нью-Йорку та інших містах — фільм «Спокуса/Benedetta», культового режисера Пола Верховена («Основний інстинкт», “Вона”, « Шоугьолз»). В Україні стрічка отримала віковий дозвіл 18+.
17 століття. Тоскана. До монастиря міста Пеша потрапляє маленька Бенедетта (Вірджинія Ефіра). Батьки побачили знамення серед збігу обставин, тож їхня донька тепер має стати черницею. Раз у раз у Бенедетти трапляються видіння, які ще дужче переконують її у вірності обраного шляху. Одного дня до монастиря прибігла юна Бартоломея (Дафна Патакія), шукаючи тут порятунку від наруги, яку вона терпіла у рідному будинку. Бенедетта опікується новенькою та виявляє до неї щиру небайдужість. Більш досвідчена у проявах небайдужості Бартоломея дедалі відвертіше залицяється до своєї старшої наставниці та відкриває для неї нові обрії насолоди любові між людьми.
Все це — лише зав’язка інтриги… Насправді, режисера цікавлять актуальні та сучасні теми: боротьба за владу, керування натовпом, маніпуляції свідомістю тощо. Результат вийшов захоплюючий!
Сценарій фільму заснований на книзі історикині та дослідниці ренесансу Джудіт Браун «Нескромні вчинки: життя монахині-лесбійки у Італії епохи Відродження» (1986), в роботі над якою авторка використовувала протоколи допиту монахині інквізицією та матеріали судового процесу ХVII століття у католицької церкві. Джудіт Браун прокоментувала, що «Пол Верховен та Девід Бірке написали захоплюючий сценарій, який досліджує перетин релігії, сексуальності та людських амбіцій в епоху чуми та віри».
82-річний режисер навмисно ігнорує пристойності, милується жіночим тілом, не боїться передбачуваних звинувачень в об’єктивації. “У більшості моїх фільмів жінки — це головне. І Бенедетта має багато спільного з героїнями “Основного інстинкту”, “Шоугьолз”, “Чорної книги” та “Вона” — каже Пол Верховен.
Журналісти мають можливість переглянути першими на прес-показі фільму,який відбудеться 26 жовтня о 15:00 у кінотеатрі ЦУМ Мультіплекс. Кількість місць обмежена. Реєстрація на прес-показ - https://forms.gle/wdvt4rY88JVuHtVm9
Вы можете оставить комментарий, или Трекбэк с вашего сайта.

Оставить комментарий