влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Луганські активісти візьмуть участь у розробці навчального посібника

17 грудня активісти Луганського осередку ГІ «Оновлення країни» разом з представниками ГО «ФЄРУМ» взяли участь у експертній зустрічі у рамках проекту «Вчимося праву — зберігаємо школи», що відбулась при організаційні підтримці ГО «Східноураїнського центру громадських ініціатив». Метою зустрічі був розлгляд формування комплексу практичних рекомендацій щодо дій керівника школи, педагогічного колективу та громади в ситуації, коли є загроза закриттю школи. Під час заходу учасниками були розглянені пропозиції та рекомендації щодо розробки змісту посібника «Керіництво до дії: як зберегти школу у власній громаді», який стане необхідним інструменом для представників громадськості як елементу громадянського суспільства у відстоюванні своїх прав у разі виникнення загрози закриття шкіл.
Нагадаємо, що активісти ГІ «Оновлення країни» О. Никоноров та І. Жеведь у 2011 р. прймали активну участь у боротьбі з закриттям шкіл у м. Торез (№27) та м. Красний Луч (№15).
«У сучасних українських реаліях, — додає Олександр Никоноров, — дуже важливо сформувати певний правовий базис, який є необхідним у боротьбі за збереження своїх прав. Нині, влада демонструє свою позицію відносно проблем функціонування шкільних закладів. Ми повинні, у свою чергу, допомогти людям у забезпеченні їх конституційного права на отримання шкільної освіти. Якщо сьогодні представники влади так турбуються про освіту, то неважко уявити, яке покоління вони хочуть бачити у майбутньому, що прийде на зміну всім нам. Проте ми виступаємо за якість, за майбутнє та за забезпечення права на освіту. Наведений посібник буде корисний у ситуації, якщо будуть виникати подібні проблеми у майбутньому, і громадськість могла дати належну відсіч протиправній дільності представникам влади та зберегти освітні заклади у межах своєї територіальної громади.»
Слід додати, що апробація навчального курсу відбудеться під час проведення дводенного тренінгу «Як уберегти від закриття школу у власному населеному пункті» у 2012 р.

Вы можете оставить комментарий, или Трекбэк с вашего сайта.

Оставить комментарий