влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Клопи атакують Вінницю!

Студенти ВНМУ ім. М. І. Пирогова неодноразово скаржилися в деканат університету  на потерпання від укусів клопів. Але там, на жаль,  їх ніхто не чує, говорять, що це вигадки і такого бути не може. Хоча ще не відомо чия це вина керівництва університету чи обласної СЕС.

Викладачі розповідають, що студенти приходять на пари з жахливими покусами та хронічним недосипанням, адже в такій ситуації спати просто неможливо. Причому, випадково, приносять на пари з собою разом з одягом, в сумках та інших особистих речах і клопів.

Відомо, що клоп постільний (блощиця постільна лат. Cimex lectularius ) — кровоссальна комаха ряду клопів. Разом з укусом може передавати різноманітні інфекційні та вірусні захворювання, зокрема туляремію, бруцельоз, віспу, гепатит B, туберкульоз, черевний тиф і сибірську язву. Укуси також можуть призвести до шкірної висипки, алергічних реакцій, а також це постійний психо-стрес. Вивести цих комах надзвичайно важко, бояться вони лиш високої температури( не менше 48 градусів по Цельсію мінімум 6-8 год) та деяких інсектицидів.

Студенти розповідають, що ця напасть з’явилася приблизно два роки тому назад. Спочатку були лиш в першому гуртожитку, а далі поширилися і на інші медичні гуртожитки. «Ми кожного разу, коли їдемо до дому боїмося привести з собою ,,таке добро,, .». Бояться писати колективні скарги, бо впевнені, що їх «виженуть з гуртожитку чи залишать без стипендії».

Я собі просто не уявляю….студенти-медики, як то кажуть «еліта суспільства» мешкає в таких антисанітарних умовах і кожного дня наражають на небезпеку себе, пацієнтів, людей у громадському транспорті, магазині, тощо.

Щиро сподіваюсь, що молодих людей, буде почуто і ,,війну проти клопів,, —  вони все-таки виграють!

Марго Вишенська

Вы можете оставить комментарий, или Трекбэк с вашего сайта.

Оставить комментарий