влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Екс-голова СБУ має непогані шанси потрапити до Верховної Ради

Валентин Наливайченко випереджає своїх конкурентів на окрузі у Тернопільській області.

 

Такими є результати телефонного соціологічного опитування, проведеного Агентством стратегічних досліджень в кінці березня 2012 року.

 

Згідно з його результатами, екс-голова СБУ Валентин Наливайченко набирає 17.4% голосів. Наступним з 15,2% іде аграрний магнат районного масштабу Петро Гадз, що домінує у своєму Бучацькому районі, але дуже слабкий у всіх інших. На третьому місці – народний депутат двох скликань і колишній губернатор Іван Стойко, у якого 9.8% підтримки голосів. Він хоча й програв Гадзові свою «малу Батьківщину», але добре впізнаваний на всій території округу.

 

Замикає четвірку претендентів з 5.1% підтримки голова обласної організації НРУ Анатолій Вихрущ, що користується повагою інтелігенції. Досить слабка підтримка представника ВО «Свобода» Марії Чашки (2.9%) пояснюється кадровою і організаційною слабкістю місцевих партійних організацій, що не здатні перетворити високий партійний рейтинг у персональний рейтинг кандидатки.

Високий рівень невизначеності – майже 30% пояснюється тим, що вибори ще не почалися на повну силу.

 

«Нас зацікавив цей округ, бо саме за таким сценарієм розвиватимуться вибори у Західній Україні. Крім того, активізація на окрузі Валентина Наливайченка стала причиною «розбірок» в КОДі на центральному рівні. В опитування були включені прізвища, які найбільш ймовірно висуватимуться по цьому округу», – сказав директор Агентства Дмитро Панько.

 

«Всередині опозиції розгортається боротьба між новими політиками, що ще не мали депутатського мандата, і старими опозиціонерами-нардепами, котрі , хоча і втратили репутацію, проте є відомими на окрузі, мають значні ресурси і зв’язки в старих елітах. Влада ж виставлятиме своїх кандидатів, замаскованих під «господарників», підтримуючи їх адмінресурсом і тиском на конкурентів», – підсумував він.

 

Телефонне опитування Агентства стратегічних досліджень було проведене з 25 по 30 березня 2012 року у Зборівському, Бережанському. Козівському, Підгаєцькому, Монастириському і Бучацькому районах. Вибірка становить 600 чоловік, похибка складає не більше 2.5%.

 

Результати соціологічного опитування:

 

Наливайченко Валентин – 17.4%

Гадз Петро – 15.2%

Стойко Іван – 9.8%

Вихрущ Анатолій – 5.1%

Чашка Марія – 2.9%

Муц Орест – 2.8%

Кулик Руслан – 1.1%

Апостол Михайло – 0.9%

Інший кандидат – 0.6%

Не визначилися – 29.5%

Не підуть голосувати – 14.6%

Вы можете оставить комментарий, или Трекбэк с вашего сайта.

Оставить комментарий