влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Думка політичного аналитика з приводу пропозицій Януковича

Після пропозиціі президнта запропонувавати Арсенію Яценюку посаду прем’єр-міністра, а Віталію Кличку посаду віце-прем’єра з гуманітарних питань,наше видання звернулось до політичного анілтика Павла Нусса прокаоментувати цогу думку з цього приводу.

Павло НУСС:

«Звичайно, не можу приховати емоцій щодо рішення сторін конфлікту, але й не можу не висловити позицію стосовно рішення самого Президента.
Запропонована посада Прем’єр-міністра представнику опозиції, та прем’єр-міністра з гуманітарних питань іншому лідеру опозиційної фракції говорить про те, що Президент Янукович фактично висловив бажання формувати антикризовий коаліційний Уряд, що й не може викликати позитивного схвалення з боку української та європейської спільноти. Нагадаю, що в разі відмови опозиції від запропонованого плану дій, Європейський Союз та Сполучені Штати засудять рішення опозиційних лідерів, відмовлять у підтримці в подальших діях протистояння.
З іншого боку, згода Яценюка та Кличка на запропоновані посади дуже вплине на їхні рейтингові показники, з якими важко буде претендувати на посаду Президента у 2015 році. Але. Питання полягає вже не в посадах, а в збереженні територіальної цілісності України та уникнення від громадянської війни. Рішення має бути прийнято на користь антикризового плану, в іншому випадку, в програші будуть всі, окрім Росії.
Дуже здивувала згода Президента на можливість перегляду Конституції, та можливе повернення до її редакції 2004 року, парламентським рішення чи референдумом. Це чи не-найважливіше досягнення останніх часів.
На мій погляд, рішення сторін також можна розцінювати в плані геополітичного визначення. Тобто, з такою моделлю коаліції, відмова від євроінтеграції та підписання Угоди про асоціацію вже у березні поточного року майже неможлива. На березневому саміті Україна-ЄС можливість підписати Угоду про Асоціацію зросла з 5 до 90%.
Треба зазначити, що антикризова угода влади і опозиції де-легітимізує російський вплив на внутрішню та геополітику України. Це дуже важливе рішення щодо збереження суверенітету країни.
Чому саме сьогодні, і чому саме так?
Ще вчора в Україні був з робочим візитом Штефан Фюле. На мій погляд, сьогоднішнє рішення Президента Януковича було сформовано на базі пропозицій комісара ЄС під певні політико-економічні гарантії з боку ЄС та США, в тому числі і віднова переговорів щодо Угоди Про Асоціацію та грошового кредиту МВФ»

Вы можете оставить комментарий, или Трекбэк с вашего сайта.

Оставить комментарий