влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Як маючи усі 5-ки та 4-ки не отримувати стипендію?

Сьогодні прийшли рейтингові списки з 79 людей на моєму потоці стипендію отримуватиме лише 32. І не важливо, що у інших теж 4, 5, але ж ліміт 40%, згідно нововведень держави…

Мені й так не легко, бо я переїхала із Луганська до Вінниці, у мене немає заможних батьків , на пільгову стипендію, яку дають переселенцям я теж не можу претендувати, бо мені вже через тиждень 23 роки. А люди з обмеженими можливостями, чому про них забули?
Їх не внесли у пільгову категорію на отримання стипендій. Якщо у людини немає руки чи ноги, то нова не виросте. А ви цього не знали, панове міністри?

Остання стипендія за січень мені прийшла у сумі 808 грн 50 коп. Ну скажем я й так на 800 грн не шикую, а тут ще і їх забирають. Панове міністри, скажіть, як далі жити? Може піти на роботу влаштуватися. Але ж так забула, як же ж на роботу, коли пари з 8-30 до 17-18 год, а ще ж до дому доїхати з іншого кінця міста, поїсти і вчити…і так сплю по 4-5 год, а якщо піду на нічні чергування, то буду без сну взагалі. Але може дійсно це вихід, ця робота.А що, стипендії ж уже немає, то і сенсу отримувати позитивну оцінку немає, а 3-ку я і без підготовки матиму. То як ваша реформа позитивно впливає на процес та якість навчання?

Я вчусь в медичному на бюджеті вже 5 рік, скоро, якщо я можливо виживу і стану лікарем-інтерном зарплата якого менше 1500 грн. Як же мені на цю суму зняти житло, одягнутися, взутися, дістатися на роботу, а що якщо діти будуть, то можна одразу йти десь жебраувати чи що. Навіщо взагалі було потрібно йти в медичний університет, тратити 6 років, потім стільки ж на інтернатуру та відпрацювання, щоб отримувати таку мізерню зарплатню. Може варто було йти кондуктором чи двірником і отримуаати 3000 грн. Ви боретесь з корупцією… А як їй не бути, якщо така ситуація з зарплатами.

Чому людей, які рятують життя, навчають дітей, лікарів та вчителів держава має за ніщо? В якій країні таке ще є? Чому лікарі емігруть за кордон з нашої країни? — Бо у них немає майбутнього тут!

Якщо держава й надалі буде рухатися в тому ж руслі, то хто тут залишиться? Зараз, коли ми перебуваємо у стані війни, лікарі як ніколі потрібні нашим військовим!

Так ми забовязані рятувати і допомогати усім навіть за 1300 грн зарплати, або й безкоштовно, але з такими темпами рятувати доведеться самих лікарів...

Мирослава Дворніцька

Вы можете оставить комментарий, или Трекбэк с вашего сайта.

Оставить комментарий