влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Станіслав Федорчук: «Ідея федералізації України принижує донеччан»

12 березня у Києві в приміщенні Центру національного відродження відбулася презентація серії «Українська публіцистика», в рамках якої було представлено книгу громадського діяча Станіслава Федорчука «Демонтаж лицемірства» та збірку публіциста Віктора Рога «Українофобія. П’ята колона та її ляльководи».

 

«Все почалося з того, що в 2009 році група студентів намагалася ініціювати надання Донецькому національному університету ім’я Василя Стуса. Але вся місцева влада виступила проти цього, більше того, почала цькувати Стуса, нав’язуючи йому ярлики антисемітизму і ненависті до Донбасу. Після того я почав писати про те, чим є насправді Донбас, бо важливо, що думає Україна про цей регіон. Тоді у мене народився текст «Розпізнавання Донбасу». В ньому писалося про те, як нова влада, приходячи на Донбас, вела себе там. Доведено, що на початку 20 ст. 90% населення цього регіону було україномовним», — розповідає автор книги «Демонтаж лицемірства» Станіслав Федорчук.

 

«Я поставив собі завдання — піднімати теми регіональні, які не виходять на загальнонаціональний рівень, які не спливають в інформаційному полі. На жаль, існує певне замовлення, що має показати Донбас як випалене поле – осередок бандитизму, батьківщину злочинної влади. Але насправді це не так. Більш того, я зазначу, що ідея того, що Україна має бути федеративною, принижує більшість мешканців Донеччини. Українство на Донбасі є більш життєздатне, бо не розраховує на зовнішню підтримку».

 

Головний редактор «Шляху Перемоги», публіцист Віктор Рог також сказав декілька слів про свою книгу «Українофобія».

 

«В книзі зібрані факти, події, прізвища і дати, які стосуються тих, хто організовує у нас в країні антиукраїнський шабаш. Бажано, аби ця книга чимшвидше стала неактуальна, щоб таке явище як українофобія пішло в минуле. На жаль, зараз одиниці говорять про найбільшу фобію на нашому просторі – українофобію, ненависть до українців. Ця книга є також актуальною в зв’язку з антиукраїнської істерією на Донбасі», — зазначив Рог.

 

Говорячи про українофобію, треба згадати такий маловідомий факт: Янукович який позиціонує себе «православним», вважає своїм духовним наставником такого собі старця Зосіма, який наставляв Януковича створити єдину державу з Росією та Білоруссю», – додав Станіслав Федорчук.

 

Пояснюючи те, чому ж на Донеччині переважає українська маса, але на виборах перемагають антиукраїнські сили, Федорчук зазначив, що проблема полягає в тому, що опозиція не розглядає Схід як електоральну базу:

 

«Якщо опозиція буде реально ходити по хатах – тоді буде результат. І допомагати людям в конкретних справах, а не лише заявляти про «повалення режиму». А опозиція імітує діяльність, тому і програє на Сході», — зазначив публіцист.

Вы можете оставить комментарий, или Трекбэк с вашего сайта.

Оставить комментарий