влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Спонтанне мирне зібрання на захист мирних зібрань. Загрозу призупинено, але не відвернено

Вчора, 15 березня, після раптового винесення на розгляд Верховної Ради законопроекту «Про мирні зібрання», який свого часу викликав шквал протестів по всій Україні, громадським активістам довелося терміново мобілізуватись на протест.

 

Повідомлення про внесення до порядку денного сумнозвісного законопроекту №2450 справило враження грому серед ясного неба. Нагадаємо, що правозахисники та громадськість неодноразово заявляли про невідповідність демократичним засадам норм цього закону і про загрозу одному з основних критеріїв демократії – право на безперешкодний мирний протест, який не має зазнавати жодних утисків чи санкціонування з боку держави. У 2010 році законопроект прийняли у першому читанні.

 

Детальніше про небезпеки законопроекту читайте тут — http://www.zmina.org.ua/2012/03/1442/

 

Попри те, що окремі депутати через соцмережі повідомляли, що сьогоднішній розгляд має на меті відправити законопроект на повторне друге читання, громадські активісти, які уважно стежать за перебігом подій довкола 2450, вирішили організувати спонтанну акцію під стінами, де голосуватимуть парламентарі. Метою акції було попередити, що прийняття закону, який обмежує право збиратись мирно і висловлювати свою позицію, впливати на дії влади, призведе до масових протестів, значно масштабніших і в більшій кількості, ніж були перед тим.

 

Наразі небезпеку відкладено: законопроект 2450 відправлено на доопрацювання для повторного другого читання.

 

Нагадаємо, що зараз в рамках Всеукраїнської ініціативи «За мирний протест!» відбувається громадське обговорення основних законодавчих норма майбутнього закону про мирні зібрання, а також збір підписів на підтримку основних принципів майбутнього закону:

-          влада не в праві забороняти висловлення Ваших думок у формі мирного протесту,

-          чиновники, міліція та суди повинні захищати учасників мирних протестів, а не знаходити приводи для заборони акцій...

 

 

Детальна інформація про мирні зібрання в Україні на сайті http://www.zmina.org.ua

 

Контактні телефони:

+380 66 726-63-87

+38063 899-36-21

Вы можете оставить комментарий, или Трекбэк с вашего сайта.

Оставить комментарий