влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Прем’єра документального повнометражного фільму «Малевич»

За визначенням багатьох спеціалістів, Малевич є одним із десяти найбільш важливих художників сучасності, чия творчість початку XX сторіччя визначила розвиток мистецтва на 100 років вперед. Фільм концентрує увагу глядача на українській частині творчості митця, до цього мало вивченій. Головна мета творців полягала у дослідженні українського походження художника. Саме під час зйомок було встановлено точне місце народження Казимира Малевича у Києві. А в Лос-Анджелесі, в інституті Центру Ґетті, куди приїхала сценарист фільму, історик і дослідник творчості Малевича Тетяна Філевська, продемонстрували кольорові оригінали розкадрувань сценарію, який художник планував екранізувати разом зі своїм колегою, режисером-авангардистом Гансом Ріхтером. За останні роки були спроби зробити на основі цього матеріалу фільм, але вони залишились маловідомими. Тож стрічка «Малевич» є першою спробою познайомити широкий загал із цим задумом художника.

До 140-річчя, з дня народження Казимира Малевича, створено стрічку за підтримки Держкіно. У фільмі взяли участь численні експерти з України, Нідерландів, Франції, Польщі, Білорусі, які розповіли про певні періоди життя і творчості Казимира.

Стрічку «Малевич» створено у міжнародній копродукції України (компанія Fresh Production Group, продюсери Олег Щербина, Юлія Чернявська, Євген та Ольга Захарови) та Італії (компанія Pilgrim Film, продюсери Андреа Ман’яні, Джанпаоло Сміралья, Стефано Бассо і Кіара Барбо), за підтримки Державного агентства України з питань кіно та Міністерства культури Італії. Режисером стрічки є Володимир Луцький, за участі Ігоря Малахова.

Прем’єра фільму відбудеться 21 лютого в Києві, у концертному клубі Bel étage (вул. Шота Руставелі, 16А) за підтримки Держкіно, Міністерства освіти України, Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики і Комітету з питань культури і духовності.

З 28-го лютого стрічка «Малевич» вийде в обмежений прокат і буде демонструватися у Києві, Харкові та Чернівцях.

 

Вы можете оставить комментарий, или Трекбэк с вашего сайта.

Оставить комментарий