влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

На підписання угоди про Асоціацію може вплинути українська молодь

Про це заявив депутат Європейського парламенту Павел Залевські на круглому столі зі Східного партнерства в Луганську.  Організатор заходу – ВМГО «Європейська молодь України», за підтримки Посольства Республіки Польща в Києві.

Під час круглого столу політик поділився досвідом європейської інтеграції Польщі  з місцевою владою та молоддю, а також зазначив, що Польща як надійний партнер України, та особисто він доклали максимальних зусиль для укладення угоди про Асоціацію між Україною та ЄС, парафування якої можливо відбудеться 19 грудня 2011 року в Києві.

Звертаючись до місцевої молоді, Залевські зазначив: «Вступ України до ЄС залежить від кожного з Вас». За його словами, коли молода людина говорить «я не маю можливості впливати на свою країну» — це помилка, оскільки саме від молоді залежить майбутнє країни.«Молодь повинна реагувати та впливати на розвиток України», — наголосив депутат.

Відповідаючи на запитання учасників круглого столу, чи готовий ЄС давати Україні перспективу вступу враховуючи економічну кризу в Греції, Італії та Іспанії, він зазначив, що українці — дуже працьовитий народ і вони заслуговують на перспективу вступу до ЄС.

Окрім Павла Залевського, на заході був також Генеральний Консул Республіки Польща в Харкові Ян Гранат, який розповів про можливості у видачі шенгенських віз його консульством та запропонував молодим луганчанам більше подорожувати країнами ЄС і завдяки цьому, запроваджувати європейські стандарти життя та європейські цінності у своєму місті.

Перший секретар Посольства Польщі в Києві, Богуслав Гертруда, зазначив, що він з 20 років цікавився Україною і радий можливості працювати зараз в Посольстві Польщі в Києві та сприяти завдяки цьому європейській інтеграції України.

На круглий стіл також завітали представники місцевої влади, й висловили готовність підтримувати та сприяти проєвропейським ініціативам молоді на Луганщині, особливо реалізації таких проектів, як Європейський парад та європейський благодійний бал.

Високий рівень заходу також був підкріплений виступами Національного координатора по Україні Форуму громадянського суспільства Східного партнерства – Ігоря Когута та керівник громадської організації «Європа без бар’єрів» — Ірини Сушко.

Вже традиційно для учасників круглого столу  організували рольову гру «Оптимізм проти скептицизму», мета якої — моделювання дебатів між міністрами закордонних справ країн ЄС.

Для довідки: Завдяки проведенню у вересні 2011 року ІІ Саміту Східного партнерства у Варшаві, а також головуванню Польщі в ЄС і спільній заяві країн Євросоюзу, ухваленій від 7 травня 2009 р. на І Саміті у Празі, в України з’являється новий імпульс для інтенсифікації та поглиблення взаємин з ЄС, відкриваються перспективи прискорення політичної асоціації та подальшої економічної інтеграції нашої держави в ЄС.

ВМГО «Європейська молодь України» як зацікавлена в реалізації програми «Східне партнерство» та європейській інтеграції України організація, вже третій рік поспіль проводить регіональні та міжнародні круглі столи зі «Східного партнерства» в таких містах, як Київ, Севастополь, Миколаїв, Львів, Запоріжжя, Черкаси та Одеса.

Очікується, що в 2012 році подібні заходи за участю високих гостей відбудуться також в Дніпропетровську, Донецьку, Харкові, Луцьку, Херсоні та Житомирі.

 

Прес-служба Європейської молоді України

http://www.euroyouth.org.ua/detail_news.php?id=81

 

 

 

 

Вы можете оставить комментарий, или Трекбэк с вашего сайта.

Оставить комментарий