влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Кабмін не виконав доручення Президента Віктора Януковича про необхідність перегляду розміру студентської стипендії та збільшення різниці між мінімальною та підвищеною.

Мнение Кристины Гунько. Громадського активиста 

 

Кабмін не виконав доручення Президента Віктора Януковича про необхідність перегляду розміру студентської стипендії та збільшення різниці між мінімальною та підвищеною.

Згідно з дорученням Президента уряд повинен був до 1 березня 2013 забезпечити перегляд розмірів академічних стипендій і встановити різницю між звичайною стипендією та підвищеною.
Зараз мінімальна звичайна стипендія для учнів професійно-технічних навчальних закладів становить — 275 гривень, для студентів вищих навчальних закладів I-II рівня акредитації — 550 гривень, III-IV рівня акредитації — 730 гривень. Визначення розмірів стипендій закріплено в постанові Кабміну.
Згідно з постановою уряду, в разі якщо успішність учнів або студентів становить 10-12 балів з кожного предмета або середній бал успішності дорівнює 5 за п’ятибальною шкалою оцінювання, стипендія для студентів збільшуються на 40 гривень, для студентів вищих навчальних закладів I-II рівнів акредитації на 50 гривень, а для студентів вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації на 60 гривень.
Стипендія у студентів маленька, ціни у нас великі .Пільгами які вони мають за законом, не користуються. Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 05.04.1999, студенти вищих навчальних закладів і учні професійно-технічних навчальних закладів мають право на 50% знижку на проїзд у міському транспорті, не залежно від форм власності.Хочу нагадати, що 27 листопада 2012 року в Луганську студенти влаштували мітинг біля будівлі Луганської міської ради.Молодь зібралася біля дверей міськради перед початком чергової сесії. Студенти вимагали 50% пільговий проїзд у міському транспорті, який належить їм за законом.А вже в січні 2013 року начальник фінансового управління Луганської міської ради Ольга Стіна повідомила, що в Луганську продаються пільгові абонементи на проїзд у громадському транспорті зі знижкою 50%. От тільки проїзні на трамвай та тролейбус. Я як один з організаторів даної акції обурена тим фактом, що студенти їздять у свої навчальні заклади не на тролейбусах а на маршрутках, тому пільги повинні бути і на маршрутки теж.Троллейбус і трамвай це все добре, а от скільки його чекати що б дістатися до навчального закладу?.Я закликаю всіх студентів об’єднатися і боротися за свої права а Рух громадської непокори Спартак вас підтримує та підтримає.Молодь це майбутне нашої держави тому нехай влада прислуховується до нас.Також уряд Азарова має негайно прийняти рішення про підвищення розміру студентських стипендій яке доручив Президент Янукович.

 

Вы можете оставить комментарий, или Трекбэк с вашего сайта.

Оставить комментарий