влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

ElectUA оприлюднив нову статистику порушень

Парламентські вибори в Україні перейшли у якісно нову стадію. На даний момент результат виборів залежить від роботи судів, Центральної виборчої комісії та Верховної Ради України.
Тому проект ElectUA.org офіційно закінчив реєстрацію повідомлень про порушення законодавства під час парламентських виборів в Україні 2012 року.

 

Протягом передвиборчої кампанії та в день виборів ми отримували інформацію про порушення виборчого законодавства від активних громадян через наш сайт, соціальні мережі Facebook та Twitter, SMS повідомлення та приймали дзвінки на телефон інфолінії.

 

Від початку вересня, станом на 4 листопада 2012 року проект ElectUA отримав 1723 повідомлення про порушення виборчого законодавства. Найбільший пік активності надання громадянами інформації про порушення припав на останній день передвиборчої кампанії – 26 жовтня – і безпосередньо на день голосування. Від 7:00, 28 жовтня віртуальна інтерактивна платформа ElectUA отримала 368 повідомлення (що складає 21 % від кількості отриманих повідомлень).

 

ПІД ЧАС ВИБОРЧОЇ КАМПАНІЇ проект зафіксував такі найтиповіші порушення:

·         Порушення правил передвиборчої агітації, «чорний піар» — 466 повідомлень (34,39%);

·         Участь та вплив посадових осіб на електорат та хід виборчого процесу – 227 повідомлень (16,75%);

·         Підкуп виборців – 202 повідомлення (14,91%);

 

У ДЕНЬ ГОЛОСУВАННЯ найбільш типовими порушеннями стали:

·         Агітація в день голосування – 60 повідомлень (16,30%);

·         Порушення процедури голосування – 87 повідомлення (23,64%);

·         Порушення процедури підрахунку голосів – 22 повідомлення (6%);

·         Порушення в роботі виборчих комісій – 42 повідомлення (11,41%);

 

Найбільшу кількість порушень зафіксовано у Луганській, Донецькій, Тернопільській, Рівненській, Вінницькій областях та в Автономній Республіці Крим.

 

28 жовтня в день виборів сторінка electua.org та сторінки наших партнерів були піддані DDos атакам, внаслідок яких, робота ресурсів була на деякий час призупинена. Команда ElectUA доклала максимум зусиль аби наш ресурс не припиняв роботу.

 

Команда ElectUA висловлює щиру подяку нашим партнерам, які активно допомагали та всіляко сприяли нашій роботі, а саме: Комітету виборців України, Громадській мережі ОПОРА, Лабораторії законодавчих ініціатив, громадському рухові «Чесно», он-лайн ресурсам «Кореспондент» та «Українська Правда».

 

Також висловлюємо подяку нашій мережі журналістів, яка оперативно надавала інформацію про ситуацію в регіонах.

Ми щиро дякуємо усім, хто надсилав повідомлення та телефонував на гарячу лінію. Без активної участі небайдужих громадян наш проект не мав би жодного сенсу. Залишайтеся активними, будьте пильні, закон один для всіх.

 

Проект буде активно стежити за майбутніми виборами у нашій країні.

Вы можете оставить комментарий, или Трекбэк с вашего сайта.

Оставить комментарий