влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Дніпропетровська митниця скоротила кількість митних оглядів до 2,3 % від загального обсягу оформлених товарів

 

Митний огляд — одна з форм митного контролю, що передбачає обстеження товарів та інших предметів (з можливістю повного або часткового розпакування товарів та інших предметів, розібрання транспортних засобів, вантажних і багажних місць) для встановлення законності переміщення їх через митний кордон України, а також обліку, обкладення податками та зборами.

За результатами застосування системи управління ризиками огляд товарів, транспортних засобів комерційного призначення може бути ідентифікаційним — без розкриття пакувальних місць і без обстеження транспортного засобу, частковим — з розкриттям до 20 відсотків пакувальних місць і вибірковим обстеженням транспортного засобу та повним — з розкриттям до 100 відсотків пакувальних місць та поглибленим обстеженням транспортного засобу (п.2 статті 338 Митного кодексу України).

Водночас повідомляємо, що перед подачею митної декларації декларант має право з дозволу митного органу здійснювати фізичний огляд товарів з метою перевірки їх відповідності опису (відомостям), зазначеному у товаросупровідних документах, брати проби та зразки товарів.

Протягом останніх років Дніпропетровська митниця значно скоротила кількість митних оглядів товарів та транспортних засобів у зоні діяльності Дніпропетровської митниці.

Так, у 2011 році співробітниками митниці проведено 16 901 митний оглядів або  9,7% від загальної кількості оформлених товарів.

Протягом 2012 року кількість оглядів вже була на рівні 5% ( 9 343 ) від оформлених товарів, що вдвічі менше, ніж за аналогічний період 2011 року.

Такий відсоток проведених митних оглядів відповідає міжнародній та загальноєвропейській практиці, відповідно до яких кількість оглядів не повинна перевищувати 5%.

Протягом січня 2013 року Дніпропетровські митники оформили 13 455 митних декларацій, митним оглядам підлягали лише 2,3% оформлених товарів за результатами застосування автоматизованої системи аналізу та управління ризиків. Така кількість митних оглядів менше у 3,5 рази в порівнянні з січнем 2012 – 858 оглядів або 7,7% оформлених товарів.

Відповідно до п.5 статті 338 Митного кодексу України огляд (переогляд) товарів, транспортних засобів комерційного призначення може проводитися за наявності достатніх підстав вважати, що переміщення цих товарів, транспортних засобів через митний кордон України здійснюється поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю, у тому числі в разі отримання відповідної офіційної інформації від правоохоронних органів.

 

Прес-служба

Дніпропетровської митниці

Вы можете оставить комментарий, или Трекбэк с вашего сайта.

Оставить комментарий