влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Депутаты хотят ввести в селах физкультуру

Підняти з диванів жителів сіл та змусити їх займатися спортом — хочуть народні депутати. Вони пропонують у кожному селі запровадити посаду інструктора з фізкультури. Такий законопроект — уже на розгляді в парламенті. Про сільський фізкульт-привіт — Геннадій Стамбула.

Сергій Солохін вже з ранку — з лопатою. Голова селищної ради впевнений: робота на городі — найкраща зарядка. А нардеп Микола Томенко хоче, щоб після праці селяни ще й у спортзал ходили.

Микола Томенко, автор законопроекту народний депутат України:

- У нас тисячі спортзалів простоюють у школа в сілі, це тех несправедливо. у цих спортивних залах повинні тренуватися люди, які не навчаються у школі, ходити займатися. Але немає відповідальної людини, вони не працюють.

Геннадий Стамбула, корреспондент:

- Депутати ще не вирішили — з якого бюджету — місцевого або державного — платитимуть зарплату сільському інструктору, хто підготує тренувальну базу та купить інвентар. Відкритим залишається і головне питання — чим заманять педагогів в село?

Це майбутні фізруки. Андрій наступного року закінчить університет. Потім його чекає рідна Маркалівка — під Києвом. Відпрацює три роки, і сподівається знову в столицю повернутися — там платять більше.

А от селище Карпати — неподалік від Луганська. Місцеві жителі спорт тут люблять, особливо лижі. І не біда, що на вулиці снігу немає. Світлана Миколаївна вже чверть століття працює в школі. Була бібліотекарем, зараз історію викладає. Ще й фізруком підробляє. Адже молодь сюди не заманиш, говорить директор школи.

Полюбити фізкультуру тепер мають і в сільраді. Там нещодавно отримали листа з району — просять розглянути питання про введення в штат інструктора з фізкультури. Голова — думає.

Геннадій Стамбула, Руслан Міщенко, Новини, телеканал Інтер.

Вы можете оставить комментарий, или Трекбэк с вашего сайта.

Оставить комментарий