влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Реєстрація земельної ділянки стала дешевшою

 

Із введенням  у  дію Національної кадастрової системи повна реєстрація земельної ділянки подешевшала. Якщо раніше за аналогічну послугу громадяни платили 255 грн., то тепер — 184 грн. (вартість складається з 65 грн. за реєстрацію в кадастрі у територіальному органі Держземагентства та 119 грн. за реєстрацію права власності в Укрдержреєстрі). Здешевлення не просто збіглося в часі, а саме стало можливим завдяки запровадженню Національної кадастрової системи (НКС).

 

За словами голови Держземагентства Сергія Тимченка, процедура реєстрації земельної ділянки стала повністю автоматизованою, саме тому адміністративні послуги подешевшали. «Землевпорядники присвоюють кадастровий номер земельній ділянці, відкривають Поземельну книгу в декілька разів швидше, ніж дотепер. Завдяки автоматизації громадяни платитимуть менше. Адмінпослуги подешевшали майже на 30%», — наголосив очільник Держземагентства.

 

Отож, з дня, відколи набрав чинності «Закон про державний земельний кадастр», тобто з 1 січня 2013 року, державна реєстрація земельної ділянки коштує 65 грн. (раніше – 93 грн.). Інші цифри, які описують нову вартість адміністративних послуг, прописані в постанові Кабінету Міністрів України від 5 грудня 2012 р. № 1217.

 

Так, реєстрація обмежень у використанні земель коштує 161 грн.; стільки ж – внесення до Державного земельного кадастру (ДЗК) відомостей (змін до них) про землі в межах території адміністративно-територіальних одиниць або виправлення технічної помилки у відомостях Державного земельного кадастру, яка була допущена не з вини органу, що здійснює його ведення. А внесення до ДЗК відомостей про земельну ділянку – 60 грн.

 

Надання відомостей з Державного земельного кадастру у формі витягів про землі в межах території адміністративно-територіальних одиниць чи довідки, що містить узагальнену інформацію про землі (території) коштує 71 грн., про обмеження у використанні земель – 68 грн., про земельну ділянку – 53 грн., а надання викопіювань з кадастрової карти (плану) та іншої картографічної документації ДЗК – 31 грн.

 

Пошук, перегляд, копіювання та роздрукування відомостей з ДЗК про нормативно-грошову оцінку земель та земельних ділянок коштуватиме 100 грн., про земельні угіддя (за 1 дм-2 плану масштабу 1:2000-1:5000 території населених пунктів та масштабу 1:5000-1:10000 за межами населених пунктів) чи координати поворотних точок меж об’єктів кадастру (за один аркуш формату А4, до 30 точок меж об’єктів) – 67 грн., про частини земельної ділянки, на які поширюється дія сервітуту, договору суборенди земельної ділянки – 77 грн., про бонітування ґрунтів (за 1 дм-2 плану масштабу 1:5000 — 1:10000 за межами населених пунктів) – 126 грн.

 

Послуги оплачують, попередньо перераховуючи кошти через банки або відділення поштового зв’язку. Підтвердженням оплати послуги є платіжне доручення або квитанція з відміткою банку чи відділення поштового зв’язку, які додаються до заяв про надання відповідної послуги.

 Матеріал підготовлено

в рамках інформаційної кампанії

проекту Світового банку “Видача державних актів

на право власності на землю в сільській місцевості

 та розвиток системи кадастру”.

Вы можете оставить комментарий, или Трекбэк с вашего сайта.

Оставить комментарий