влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Активісти Євромололоді представили Україну на всесвітньому семінарі молодих лідерів

З 2 по 6 квітня у Будапешті, Угорщина відбулась освітня сессія під назвою «Local politics: How to mobilize youth», що була організована Міжнародною федерацією молодих лібералів (International Federation of Liberal Youth — IFLRY) при підтримці Європейського Консульства (Council of Europe). На цій конференції Україну та «Європейську молодь України» представили активісти з Луганську та Одеси: Пащуков Сергій та Анастасія Праведна.

Протягом п’яти днів 35 молодіжних лідерів з більш ніж 26 країн світу мали нагоду отримати нові знання з приводу мобілізації молоді до активних суспільно-політичних дій. Конференція проходила в форматі «non-formal education», що означає не формальну освіту перевага якої полягає в відсутності рамок у часі та передбаченої програми освіти. Основні переваги «не формальної» освіти — це швидкість у навчанні та повна свобода під час навчання. Лекції, презентації, відео, виступи відомих суспільно-політичних діячів Європи та США, інтерактивні тренінги – все це овітня інтерактивна сесія у Будапешті.
Представники таких країн як Азербайджан, Беларусь, Бельгія, Болгарія, Бразилія, Данія, Літва, Польща, Румунія, Сінгапур, Туніс, Україна, Фінляндія, Хорватя, Щвеція та багато інших, мали змогу послухати та провести дискусію з такими відомими у свіїх країнах персонами як Heather Brown – керівник апарату Президента Молодих демократов Америки (Chief of Staff to the President of the Young Democrats of America). Els Ampe – лидер партии Open VLD, что представлена в Брюссельском Парламенте. А так же Jan Paternotte – лидер партии the D66, что представленна в муниципальнов совете Нидерландов (the city council of Amsterdam (the Netherlands).

На думку активістів Євромолоді – Сергія Пащукова та Анастасії Праведної, зустрічі у такому форматі є дуже важливими для розвитку молоді та її мотівації у майбутній суспільній або політичній діяльності на благо усього суспільства та країни. Адже спілкування в міжнародній середі завжди розширює світогляд та підкидує багато нових ідей щодо розвитку суспільства. Тема що була розглянута на конференції – місцева політика є актуальною і для України, бо як відомо, розвинуте місцеве самоврядування та участь громад у формуванні місцевої політики, є одним з признаків існування громадянського суспільства та розвинутої демократії. Значну роль в розвитку цих принципів у найближчі роки повинна зайняти молодь.

Прес — Служба ЛОО ВМЛО «ЄМУ»

Вы можете оставить комментарий, или Трекбэк с вашего сайта.

Оставить комментарий