влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Держенергоефективності презентувало у Нікополі успішний приклад заміщення газу соломою

Голова Держенергоефективності Сергій Савчук разом із Головою Регіональної торгової палати Края Височина Чеської Республіки, власником компанії «TTS Group» Ріхардом Горки та журналістами здійснили прес-тур на твердопаливну котельню птахокомплексу «Дніпровский» у Нікополі.

Котельня потужністю 10 МВт працює на тюкованій соломі і дозволяє підприємству заміщувати до 3,5 млн м3 газу у рік.

«Сьогодні на котельні ми вчергове переконалися, що бізнес бачить вигоду у переході на альтернативне паливо. Скорочення споживання енергоресурсів, особливо газу, дозволяє зменшити собівартість виробленої продукції та підвищити конкурентоспроможність підприємства», — повідомив С. Савчук.

На котельні працюють два високоефективні котли, вироблені чеською компанією «TTS Group» (http://www.tts.cz/ru). Ця компанія входить до групи провідних європейських виробників обладнання для котелень та когенераційних установок на біомасі.

Як повідомив Р. Горки, компанія вбачає значний потенціал для виробництва енергії з біомаси в регіонах України та має намір розширювати свою діяльність. З цією метою минулої осені в рамках IX Міжнародного інвестиційного бізнес-форуму, яке провело Агентство, компанія підписала протокол про співпрацю у сфері заміщення газу з Коростенською міською радою (Житомирська область).

«Ми робимо все можливе, щоб інвестори мали стимули встановлювати твердопаливні котельні та біоТЕЦ саме в Україні. Зокрема, їхній інтерес до таких проектів посилив впроваджений у березні минулого року стимулюючим тарифом на тепло з відновлюваних джерел енергії (http://zakon5.rada.gov.ua/laws/show/1959-19)», — наголосив Голова.

Крім цього, Держенергоефективності працює над новими змінами до законодавства у сфері біоенергетики – створенням конкурентного ринку твердого біопалива. Механізм, який розробляє Агентство разом із Проектом  USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні» (http://www.merp.org.ua), Українсько-данським енергетичним центром (http://www.udec.org.ua) та експертним середовищем, дозволить:

-        створити прозорий ринок біопалива;

-        сприяти зниженню цін на нього;

-        вирішити проблеми забезпечення біопаливом генеруючих потужностей, що стрімко збільшуються.

В рамках прес-туру також відбувся семінар, на якому Голова Держенергоефективності Сергій Савчук разом із місцевою владою та бізнесом обговорили законодавчі особливості та практичні аспекти впровадження проектів  з відновлюваної енергетики, а також розглянули досвід та потенціал Дніпропетровщини у цій сфері.

Вы можете оставить комментарий, или Трекбэк с вашего сайта.

Оставить комментарий