влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Телезв`язок з Президентом охороняли наче ракетну шахту

Незабутній для Віктора Януковича робочий день 25 лютого 2010 розпочався молебнем у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі. «У цих стінах, звідки пішла Русь свята, ми зараз молимося, щоб Господь благословив ваше сходження у владу президента України. Хай береже вас Господь на многая благая  літа, нехай береже Господь Русь-Україну, нехай береже Господь священну спадщину святої Русі», — напучував політика Патріарх Московський і Всієї Русі Кирил.

З нагоди третьої річниці цієї події шановані усіма нами вітчизняні телемагнати організували та провели масштабний теле-радіо проект «Діалог з країною». До Віктора Федоровича по черзі зверталися простолюдини з різних регіонів країни. Президент прихильно вислуховував кожного і обіцяв негайно віддати підлеглим відповідні до нагоди вказівки. Треба відзначити: вже через кілька годин по завершенні ефіру адміністрація глави держави дійсно зв`язалася з керівниками регіонів, зажадавши від тих 100-відсоткового виконання «рекомендацій». А Державна пенітенціарна служба, не чекаючи дзвінка від Сергія Льовочкіна, голови АП і сина «головного тюремника України» в період правління Леоніда Кучми, прибрала з лікарняної палати ЦКЛ-5 «Укрзалізниці» (де проходить курс лікування колишній прем`єр-міністр Юлія Тимошенко) всі до єдиної відеокамери. Притому що саму інструкцію про цілодобовий відеонагляд за громадянами, які відбувають за рішенням суду різні терміни покарання, скасовувати ніхто не збирається.
Організатори «Діалогу з країною», треба віддати їм належне, постаралися «дотримати інтригу» і не оприлюднили жодної більш-менш точної адреси, звідки обиватель зміг би начистоту поговорити з Гарантом Конституції. Люди зуміли самотужки визначити хіба що одне таке місце в центрі столиці. Втім, на київському Майдані до пересувної телевізійної студії все одно було не підступитися. І саме звідси на всю 46-мільйонну країну прозвучали порівняно гострі питання, через які Янукович вмить відкинув милостиву усмішку і заговорив властивим йому «командним голосом» із вкрапленнями мовних зворотів напівзабутих радянських часів. Справа стосувалася пенсіонерки з села Потіївки Білоцерківського району столичної області: з нею проживає ветеран війни, який має особливі заслуги перед державою, однак протягом семи років він не може добитися виконання рішення суду, відповідно до якого повинен бути відремонтований його будинок. Жінка не може домогтися встановлення в оселі телефону, хоч і володіє першочерговим правом на це.

Чи не єдине «неігрове» звернення настільки зачепило почуття Януковича (Президент від хвилювання назвав інваліда дитинства Людмилу Стригун «Людмилою Супрун», очевидно, за аналогією з відомим українським політиком), що губернатор Київщини Анатолій Присяжнюк протягом усього вечора … ревно клявся перед телеглядачами, мовляв, ніхто мене не примушував писати заяву про звільнення з посади.
Решта «включень з місць» були максимально пригладжений і зміксовані.

«Здається, тільки самий ледачий не «проїхався»по грандіозному спектаклю під назвою «Діалог з країною»- в гірших традиціях пізньої загниваючої, такої, що клонилася до заходу, брежнєвщини, — написала сьогодні у Facebook депутат Верховної Ради від об`єднаної опозиції «Батьківщина» Олександра Кужель. — Незабутній Станіслав Ленц є автором однієї забавної історії про старенького Рокфеллера. Для того, щоб не засмучувати банкіра, який відійшов від справ, його спадкоємці видавали спеціальну газету, заповнену вигаданими, але зате радісними для старої людини, новинами. Оскільки наш цар, котрий поки ще зветься Президентом, відчуває себе куди більш могутнім, для нього його холопи створили цілу країну — зі щасливим, вдячним народом, молочними ріками і кисільними берегами. Все, що може засмутити царя, безжально царськими опричниками з тієї країни було вигнано з погрозами «переламати ноги». Правда, ненадовго — всього-годин на п`ять, але на довше і не потрібно було — головне, царя потішити, прислужитися, порадувати».

На думку тележурналіста Мустафи Найєма (який зазвичай разом із Сонею Кошкіною та Сергієм Лещенком ставить Януковичу каверзні питання, змушуючи Віктора Федоровича брати довгі паузи й «плутати свідчення»), «Оскар» за самий підлесливий міні-сюжет треба відправити до славного міста Кіровограда. Група акторів театру імені Марка Кропивницького дійсно «виклалася на всі 100», зі справжніми, не бутафорськими сльозами подякувавши свого улюбленого «пана Президента» за добротно проведений ремонт будівлі, що фігурує в українській історії мистецтв як «Театр корифеїв».

Як на мене, віртуального «Оскара» варто було б, попередньо «розпилявши» надвоє, відіслати ще південніше. Конкретно — на вулицю Космонавтів міста-героя Одеси. 195-й дитячий садок, у церемонії відкриття якого колись брав особисту участь сьогоднішній «іменинник», охороняли старанніше, ніж військову частину, в якій на бойовому чергуванні знаходяться чимало ракет із ядерними боєголовками!
Дитячу установу по периметру оточили близько двохсот міліціонерів з ППС і бійці місцевого оперполку внутрішніх військ. На територію не пускали не тільки журналістів (через відсутність у останніх … «свіжої» довідки про стан здоров`я, мовляв, у садочку карантин …), — навіть чекісти змушені були йти на уклін до заступника начальника Головного управління МВС України в області, щоб їм відкрили хвіртку.
По суті, підвищені заходи безпеки були пов`язані з необхідністю охороняти не персону Гаранта Конституції, а лишень … відеосигнал з Президентом …

Наступного дня після «телерандеву» зі 195-го дитсадка відвезли невідомо куди цілу вантажівку з іграшками. Атрибути «щасливого дитинства» (якого в 50-х роках минулого століття в силу відомих обставин Янукович був позбавлений), виявляється, бралися напрокат, заради відтворення «одеського антуражу».

Не обійшлося й без традиційного для української влади рукоприкладства по відношенню до журналіста.
У селі Пнікут Львівської області у будинку сімейного типу двоє кремезних чоловіків у цивільному напали на журналістку видання «Експрес» Ольгу Піліщук, яка очікувала на пряме включення в рамках проекту «Діалог з країною» Президента Віктора Януковича. Будинок, за інформацією видання, був заздалегідь оточений півтора десятками правоохоронців та людей у цивільному.

Як повідомляє «Експрес», раніше пані Піліщук пред`явила редакційне посвідчення представникам міліції, щоб потрапити на територію будинку, з якого буде йти пряме включення, однак її не пропустили. Неофіційно міліціонери пояснили журналістці, що мають вказівку пропускати лише тих людей, які є «в списку».

«У цей момент діалог міліції, яка здійснює протиправні дії, і журналіста почали записувати на відеокамеру тележурналісти, які стали свідками цієї події. Скориставшись тим, що міліціонери розгубилися, журналістка увійшла на територію будинку. Це й викликало неадекватну реакцію людей в цивільному, які, як можна зрозуміти, є переодягненими працівниками СБУ», — припускає видання «Експрес».
Ольга Піліщук має намір написати заяву до міліції щодо перешкоджання журналістській діяльності.

Олег БАЗАК

Вы можете оставить комментарий, или Трекбэк с вашего сайта.

Оставить комментарий