влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Представники ГІ «Оновлення країни» взяли участь у круглому столі на тему «Виборче законодавство в контексті реформування політичної системи України

Представники ГІ «Оновлення країни» взяли участь у круглому столі на тему «Виборче законодавство в контексті реформування політичної системи України. До участі в заході були запрошені представники громадськості, проте бажання взяти участь у круглому столі виявили лише активісти ВМГО «Європейська Молодь України» та ГО «Громадське обеднання Луганщини». Під час дискусії учасники круглого столу наголошували, що в умовах нового виборочого законодавства виникає реальна загроза демократичності виборчого процесу. Зокрема, це стосується підняття прохідного бар’єру з 3 жо 5 відсотків; можливістю кандидата в депутати висуватись як за мажоритарної системою, так і за партійним списком; відсутності блоків політичних партій у виборчих перегонах тощо.
«На наш погляд, — додав координатор ГІ «Оновлення країни» у м. Луганськ Никоноров Олександр, — реформування вибочого законодавства потербує реальної широкої дискусії на всеукраїнському рівні, такі рішення не можна приймати швидко та, керуючись лише амбіціями провладних сил.

На думку Івана Жеведя, громадського діяча Луганська , подібні рішення не можуть прийматися нашвидкоруч керуючись лише амбіціями провладних сил.Вибори — це система рекрутуванння та циркуляції еліти, а не її довічного закріплення на певних посадах шляхом профанацій та фальсифікацій»
Слід додати, що більшість учасників заходу виступали за введення норми висування кандидатів у депутати від громадських організацій та об’єднань, зменшення виборчої застави на кшталт провідних європейських країн, та повернення блоків політичних партій до вибочого процесу.
«Якщо керуватись досвідом європейських країн, — додав Никоноров Олександр, — то тут можливо застосувати наступні системні зміни. Зокрема, можна залишити блоки політичних партій у виборчих перегонах, проте підняти для них прохідний бар’єр, як це відбувається у таких країнах, як Італія та Австрія. Далі можна законодавчо заборонити використання ім’я лідера політичної сили в назві блоку, але забороняти блоки взагалі — це є недемократично. Ми слідуємо за сценарієм Росії та Білорусі. І що далі? Пострадянська президентура, опікунська демократія чи дійсно народна влада? Це вирішувати нам.»

 

Вы можете оставить комментарий, или Трекбэк с вашего сайта.

Оставить комментарий