влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Звільнення Луценка для Асоціації з ЄС недостатньо – Парубій

 

Народний депутат Андрій Парубій переконаний, що помилування і звільнення Юрія Луценка не є достатньою підставою для ЄС підписувати з Україною угоду про Асоціацію, поки за гратами перебувають інші політв’язні.

«Ключовими вимогами Європи є звільнення політв’язнів. Те, що Луценко вже на волі – це важливий крок, але недостатній, адже за ґратами перебуває Юлія Тимошенко та інші люди, засуджені за політичними мотивами», — заявляє нардеп в коментарі Центру зовнішньополітичних досліджень

«Окрім того, ЄС чекає на зміну виборчого законодавства – створення виборчого кодексу, лібералізації візового режиму з країнами ЄС та вимога судової реформи. Хочу наголосити, що жодного документи з реформування виборчого законодавства та системи судочинства Партія регіонів досі не подала. Тому зараз важко говорити, чи Україна зможе до листопада виконати всі вимоги ЄС», — каже політик.

На думку Парубія, не останню чергу у питанні Асоціації буде вирішувати те, настрої якої частини європейських політиків переважать: тих хто вимагає жорсткого виконання 11 пунктів Фюле, чи тих, хто відстоює позицію надати Україні Асоціацію, а в процесі ратифікації угоди з боку країн ЄС продовжувати тиск через невиконані зобовязання:

«Я спілкувався з багатьма європейськими політиками, так от – частина з них переконані, що допоки не будуть виконані всі вимоги, про Асоціацію Україні треба забути. Багато хто каже, що треба підписати Асоціацію і вже потім здійснювати тиск на етапі ратифікації цієї угоди. Чия позиція переважить – перших чи других – поки дійсно важко передбачити».

Говорячи про ймовірне зближення з Митним Союзом, Андрій Парубій підкреслив, що Асоціація з ЄС дозволить уникнути участі в цьому утворенні в будь-якому статусі, а спроби Росії шантажувати України новими обхідними газопроводами виглядають дедалі все більш  жалюгідними:

«Сланцева революція», яка відбулась в світі, ставить велике питання щодо окупності мільярдів, вкладених в Південний та Північний потоки. Тому може статися, що за 5-7 років Росія буде нікому не цікава як експортер газу», — зазначає політик в коментарі ОПАД.

Вы можете оставить комментарий, или Трекбэк с вашего сайта.

Оставить комментарий