влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Що варто знати про коронавірус?

Останнім часом серед багатьох моїх друзів, знайомих, сусідів та інших людей, які не пов’язані з медициною почастішали питання з приводу коронавірусу…

Розділю їх на деякі категорії, і спробую відповісти)

1. «Панікьори», — ці особи: патрошать магазини та аптеки, кричать всьо пропало і ми всє умрьом, у всьому звинувачують всіх навколо, тільки не себе) Зізнайтесь, є серед ваших знайомих такі?)

Так, от дійсно коронавірус це пандемія! Вірус COVID-19,  надзвичайно швидко поширюється світом, адже передається повітряно-крапельним шляхом. Чи варто його боятися? І так, і ні. Боятися варто, тим хто є у групі ризику(люди похилого віку, а також особи молодого віку, які мають супутні хвороби, що знижують захисні властивості їх організму). Але до вірусу чутливі абсолютно усі вікові категорії, просто для одних він пройде у вигляді банальної ГРВІ, а для інших вразливих груп призведе до важких ускладнень і навіть до смерті.

Результат пошуку зображень за запитом коронавірус відмінності

2. Категорія осіб які, «війну та голодомор» пережили і це переживемо…

Це здебільшого особи старшого віку, які не бояться нічого. Вони продовжують нехтувати карантинними заходами. Їздять щодня громадським транспортом, бо вдома скучно, ходять на ринки, в лікарні, аптеки тощо. Без нагальної на то потреби. Важко саме їм, пояснити, про миття рук та уникнення місць скупчень людей та про засоби індивідуального захисту. Тому, коли говорять, яка  влада погана, що скасувала пільговий проїзд, я не погоджусь, адже це чи не єдиний спосіб заставити пенсіонерів сидіти вдома. Так, є працюючі пенсіонери, які дійсно їздять щодня не просто, щоб покататися, а на роботу. Але, якщо у них є ще сили та бажання працювати, то знайдуться й сили пройтися пішки на роботу, якщо звичайно відстань не значна.

3 Маску одягати чи не одягати, ось у чому питання?

Звичайна маска пропускає повітря, а отже пропускає і віруси та бактерії. Але її обов’язково варто одягати особам, які хворіють, щоб не наражати на небезпеку інших оточуючих. Але не тільки хворі мають носити маску, але й здорові. Чому? Тому, що вона захищає ваше обличчя і є хоча б мінімальним бар’єром, що  може запобігти потраплянню вірусу, який може осісти на вашому обличчі чи руках, якими ви можете почухати ніс, для прикладу. Але одягати маску чи не одягати, то вже особистий вибір кожного. З приводу того, що їх немає в продажу… А хто сказав, що маска має бути обов’язково з марлі? Це може бути абсолютно різна тканина, з якої її можна пошити вдома самостійно. Аби вам у ній було зручно, і ви могли через неї дихати)

4. Що захистить від коронавірусу?

Є певні типи респіраторів, фільтри яких не пропускають віруси та бактерії. Але я вважаю, що вони більше потрібні медикам та працівникам сфери обслуговування(ті ж водії, продавці, поліціянти, тощо),  які також у найбільшій групі ризику!

Що ще захищає? Так, як вірус не стійкий у навколишньому середовищі, то варто ретельно мити руки з милом та обробляти їх антисептиком, і не тільки руки, а й свій мобільний телефон! Не торкатися брудними руками обличчя, очей, носу.  Варто частіше робити вологе прибирання вдома та провітрювати кімнати. Уникати місць масового скупчення людей, без нагальної на те потреби! Дотримуватися дистанції в транспорті та чергах.  Користуватися засобами захисту! Без нагальної потреби порушувати карантинний режим! При виникненні симптомів схожих на коронавірусну інфекцію телефонуйте своєму сімейному лікарю, він знає, що робити далі!

Я особисто бажаю всім здоров’я та терпіння, зберігайте спокій, не сійте паніку та менше критикуйте! У будь-якій ситуації, залишайтесь людьми!  

Вы можете оставить комментарий, или Трекбэк с вашего сайта.

Оставить комментарий