влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

«Аеронавти» — гімн невгамовному потягу людства стрибнути вище своєї голови.

Неймовірно гарна пригодницька стрічка «Аеронавти» (від Вольга Україна) — без сумніву, один з кращих релізів цього року. Бо друга спільна робота Фелісіті Джонс та Едді Редмейна (після байопіка про Стівена Гокінга «Теорія всього») не може залишити байдужим нікого: вся творча команда створила справжній гімн невгамовному потягу людства стрибнути вище своєї голови.

Події фільму обігрують реальний політ Джеймса Глейшера і Генрі Коксвелла 5 вересня 1862 року — тоді їх аеростат побив світовий рекорд, досягши 11 887 м (38 999 футів). Тут Коксвелла замінили Амелією Рен, таким собі збірним персонажем емансипованої жінки другої половини ХІХ ст. — із рисами Софі Бланшар (першої професійної аеронавтки, котра продовжила справу загиблого чоловіка Жана-Пьера Бланшара), Маргарет Грем (британскої аэронавтки та конферансьє),та й навіть авіаторки Амелії Ерхарт (чий художній образ вивели у дитячій стрічці «Ніч у музеї — 2″).
Реальною була й боротьба за науку з ретроградами, котру вів Джеймс Глейшер, як і тисячі колег до нього й опісля — адже людька дурість і обмеженість анітрохи не менші за велич людського-таки духу. Цьому жертовному досліднику та його колегам ми нині завдячуємо розвитком кліматології та метеорології — а значить, і тисячами врятованих від стихії життів.

Для зйомок була побудована справжня, повнофункціональна повітряна куля — однак, певно, якісь технології все ж забулися, бо першого ж знімального дня вона раптом почала різко знижуватися (з висоти понад 600 метрів!), разом з головними акторами у корзині. Фелісіті сказала потім: «Ми з Едді, падаючи, трималися за руки і лише сподівалися на краще. І все ж ця куля — символ надії, саме такі фільми нині необхідні — наповнені оптимізмом й відчуттям, що можливим є все». До речі, актриса сама виконала більшість небезпечних акробатичних трюків, довго тренуючись, та носила спражній корсет, котрий,за її словами, «міг зламати спину». (Художниця з костюмів Александра Бірн ретельно вивчала історичні матеріали — щоденники альпіністок й мандрівниць тієї епохи).
Забувши про попкорн і дивлячись на величні небесні панорами, глядач з комфортного крісла кінотеатру потрапляє в благенькій корзині у грізну й прекрасну холодну височінь — настільки реалістичною є робота операторів, для якої навіть не особливо потрібна комп’ютерна графічна обробка. Тому цей фільм заслуговує обов’язкового перегляду на великому екрані.
«Аеронавти» — США, Велика Британія, 2019, 101 хв.
В ролях:
Едді Редмейн («Сходження Юпітер», «Дівчина з Данії», «Фантастичні звірі та де вони мешкають») — Джеймс Глейшер;
Фелісіті Джонс («Людина-павук: висока напруга», «Інферно», «Зоряні війни: Вигнанець») — Амелія Рен;
Фібі Фокс («Чорне дзеркало», «Мушкетери») — Антонія;
Хімеш Патель («Вчора») — Джон Трю;
Тім Макіннерні («Річард ІІІ», «Казанова», «Едді «Орел»") — Ейрі;
Том Кортні («Доктор Живаго», «Золотий компас») — Артур Глейшер;
Венсан Перес «Сірано де Бержерак», «Королева Марго») — П’єр Рене;
Роберт Гленістер («Закон та порядок», «Доктор Хто») — Нед Чамберс;
Енн Рейд — Етель Глейшер;
Ребекка Фронт — тітка Френсі.

Трейлер: https://www.youtube.com/watch?v=t60f9np_Vb4

Вы можете оставить комментарий, или Трекбэк с вашего сайта.

Оставить комментарий